Dansen met baby’s en dreumesjes

Draag & dans

Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met dansen, wil jij jouw baby zo vroeg mogelijk kennis laten maken met dansen. Daarom zijn wij gestart met babydansen, namelijk met een cursus Draag & Dans.

 • Babydansen met mama of papa (oma's en opa's natuurlijk ook) in draagzak of -doek
 • De les duurt 45 minuten
 • We dansen met sportieve schoenen en in sportieve kledij
 • Maximum 20 baby's per les
 • Elke vrijdag 11:00 uur - 11:45 uur
 • Elke zondag 10:00 uur - 10:45 uur
 • DANZA "count to 10" abonnement (= 10-beurtenkaart voor €95)

Wat is Draag & Dans?

Het bij je dragen van je baby of jonge peuter in een draagdoek is al enige jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je baby? Enig onderzoek leerde dat er wel soortgelijke fitnessprogramma’s bestaan. Maar echt dansen met je kindje voor je of achter op je rug komt sinds kort alleen in Engeland en Amerika voor en is kortgeleden voor het eerst in Nederland geïntroduceerd en mede door een filmpje van Omroep West uitgegroeid tot een enorme hype.

In de cursus Draag & Dans komen diverse dansstijlen aan bod, zoals ballroom, Latin, salsa, swing en zelfs hip hop. De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van jouw baby, maar biedt voldoende uitdaging. Tijdens het dansen werk je aan je conditie en tegelijkertijd geniet je van je kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen. Naast het bewegen wordt er voorlichting en advies gegeven over het ergonomisch dragen van je kind. Een draagconsulente zal aanwezig zijn voor de nodige tips en adviezen. Ook als je nog niet kunt knopen, helpt zij jou op weg.

Maak kennis met deze dansvorm

Sinds september 2018 kun je kennismaken met deze nieuwe dansvorm. Iedereen die al een kind draagt of wil gaan dragen, is van harte welkom. Heb je geen draagsysteem, maar wil je wel meedoen? Er zijn tijdens de les extra draagdoeken en dragers aanwezig. Ook als je zwanger bent en binnenkort wil gaan babydansen, is deze les de uitgelezen kans om het alvast uit te proberen. Het is raadzaam om makkelijk zittende kleding aan te trekken en stevige (sport)schoenen te dragen.

Wil je graag een les meedoen? Neem dan contact met ons op via 03-239.31.33.

 

NIEUW! Reserveren!

Sinds heden is het verplicht om te reserveren voor een les draag & dans. Zo kunnen wij ook onze planning beter aanpassen aan uw wensen en behoeften. Om administratieve en organisatorische redenen kunnen we danslessen met 1 baby helaas niet meer laten doorgaan. U krijgt tijdig een melding wanneer de les wordt geannuleerd. 

Reserveren is wel verplicht. Ook als u een eerste keer wil proberen, reserveert u de les.
Klik op de link hieronder. 

Uw e-mail adres wordt gevraagd om te kunnen inloggen in het reservatiesysteem. (dit is niet hetzelfde systeem als uw account)


Dreumesdans

Wil je dansen met je peuter? Ook dan ben je bij Dansschool Danzateljee aan het juiste adres. Dansen met peuters noemen wij Dreumesdans.

 • Dansen met mama of papa (oma's en opa's natuurlijk ook!)
 • De lesjes duren 30 minuten
 • We dansen op blote voeten
 • Maximum 10 kindjes per les
 • Elke woensdag 10:00 uur - 10:30 uur
 • Elke vrijdag 10:00 uur - 10:30 uur
 • Elke zondag 11:00 uur - 11:30 uur
 • DANZA "count to 10" abonnement (= 10-beurtenkaart voor €70)

Wat is Dreumesdans?

Kan je kleintje net stappen? Houdt hij/zij van muziek? Dan is dit danslesje iets voor jouw peuter! We combineren oefeningen, muziek, kleine instrumenten, dansexpressie en beweging. We werken rond het lichaam, basisbewegingen (rollen, schuiven, stappen, lopen, draaien, huppelen, springen et cetera), ritme en ontdekken al spelend de verschillende pijlers van dans: ruimte, tijd en beweging.

Ouders dansen flink mee om hun kleintje te laten wennen aan de nieuwe juf en omgeving. Stapje voor stapje dansen de peuters dan alleen verder als zij (en de ouders) er klaar voor zijn!

Jullie hebben met de 10-beurtenkaart de keuze tussen woensdagen, vrijdagen en zondagen, met uitzondering van de vakantieweken (herfst, Kerst, Krokus en Pasen). Onze dansschool agenda vind je hier.

Reserveer de Dreumesdans les van je voorkeur voor ZONDAG

Onze zondag lessen zitten altijd snel vol. Om geen overbevolking te veroorzaken dien je - enkel voor zondagen - te reserveren. 

OPGELET:
* We nemen GEEN PROEFLESSEN (=eerste lesjes zonder inschrijven) meer aan via het reservatiesysteem. Proeflessen moeten telefonisch gereserveerd worden: 0497 67 30 33. Dit om alle info van jouw dreumes te hebben en in de juiste les te plaatsen.
* Reservaties op de ochtend zelf worden ook niet meer aangenomen. Wij trachten op voorhand 1 of 2 docenten te voorzien. Bij max. 10 inschrijvingen wordt er maar 1 docent voorzien. Schrijven er nog mensen in op zondag ochtend zelf, kunnen wij geen 2e docent meer verwittigen. 

Voor zowel Draag & Dans als Dreumesdans dien jij je als ouder te registreren bij onze dansschool. Dat kan via het inschrijfformulier.