Kleuterschool

AANBOD

Peuterdans
1e kleuterklas
45 minuten
Woensdag 13u15 - 14u00
Zaterdag   9u45 - 10u30 

Kleuterdans
2e kleuterklas
50 min
Woensdag 14u00 - 14u50
Zaterdag 10u30 - 11u20

Kinderdans
3e kleuterklas
60 min
Woensdag 15u00 - 16u00
Zaterdag 11u30 - 12u30

Kleuterballet 
2e en 3e kleuterklas (+4 j)
45 min
Zaterdag 9u00 - 9u45

 WOORDJE UITLEG

Danzateljee is gespecialiseerd in kinderdans vanaf 1,5 jaar. Ze schuiven bij elke sprong door naar een volgend groepje. 
Onze docenten zijn één voor één opgeleid en bezitten de nodige certificaten en diploma's om uw kindje dat extra duwtje in de rug te geven tijdens de belangrijkste jaren van hun motorische en sociaal-cognitieve ontwikkeling. We gebruiken dezelfde ontwikkelingsdoelen en eindtermen als in de kleuter- en lagere school. 
We differentiëren, stimuleren, motiveren en begeleiden op de beste manier dat we maar kunnen. 

Met een warm hart voor kinderen geven we hen de kans om te experimenteren, te ontwikkelen, te proberen, opnieuw en opnieuw. En dat is een muziekaal kader, met oog op muzikale en dansante vorming. 

Vanaf dat de kinderen instappen in de kleuterschool (2,5 jaar), mogen ze naar deze danslesjes komen.
Elke kinderdansles wordt met 2 juffen gegeven. Allebei gediplomeerd (kleuteronderwijs & kinderdans instructie) en met een zeer groot hart voor kinderen en ook om alle oefeningen optimaal te begeleiden, maar ook veters te knopen, vieze neuzen te snuiten en de instappertjes te knuffelen!

Door de opbouw van lessen en in navolging van hun ontwikkeling hebben we er dan ook voor gekozen om elke leeftijd in een aparte groep te plaatsen, net zoals in school:

1e kleuterklas = peuterdans
2e kleuterklas = kleuterdans
3e kleuterklas = kinderdans

We houden dan ook aan deze indeling en kijken rechtvaardig toe op het correct inschrijven van de kinderen. Wekelijkse aanwezigheid wordt dan ook ten zeerste geapprecieerd. 

We werken elke week rond een nieuw thema (bloemen, winter, piraten, sprookjes, ...) en werken rond de verschillende elementen in dans, dansexpressie (hoog-laag, groot-klein, lang-kort, ...) en dansbeschouwing.
Uiteraard komt er elke week een nieuwe dans aan te pas! 

We hebben van elke leeftijd een groep op woensdag, en één op zaterdag. Het zijn dezelfde lesjes, maar een ander groepje. 
Kan je kleuter eens niet komen op woensdag? Dan mag je je lesje inhalen op zaterdag en omgekeerd!

Ook in ons aanbod voor deze leeftijd:

KLEUTERBALLET

Kleuterballet start vanaf 4 jaar (2e kk). Hier komen de kleuters in contact met de beginselen van ballet. Spelenderwijs leren ze de teentjes gebruiken, hun voetjes juist te zetten en hun armen mooi te plaatsen. Hier mogen onze ballerino's en ballerina's aandoen wat ze willen. Mooie tutu's danskleedjes, ze mogen echte prinsen en prinsessen zijn. Als ze 6 worden of naar het eerste leerjaar gaan én hun kleuterdiploma* bereikt hebben, mogen ze over naar de volgende groep: ballet beginners

* kleuterdiploma: Een diploma'tje dat de kleuters moeten behalen alvorens over te gaan naar de volgende groep. 

MULTIMOVE

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen. Kinderen tussen 3 en 8 jaar oud zitten in een cruciale ontwikkelingsfase. Hun motorische vaardigheden zijn volop in ontwikkeling en daarom moeten ze meer nog dan anderen gestimuleerd worden om veel te bewegen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.

Multimove wil de basismotoriek bij jonge kinderen op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier stimuleren. De basis voor

Multimove werd gelegd in een universitair onderzoek van de UGent, VUB en KU Leuven naar de motoriek van jonge kinderen in Vlaanderen, en de invloed van veel en gevarieerd bewegen op die motorische vaardigheden.

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de Multimovelessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Plezierbeleving staat hierbij centraal.

Dit zijn ze alle 12: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.