Informatie over onze danslessen

WENS JE WAT MEER INFO OVER EEN BEPAALDE LES? U VINDT HET HIER:

Peuters / kleuters / lagere school

Dreumesdans: Nieuw!

Juf Nicky behaalde recent haar certificaat "dreumesdans". Kan je kleintje net stappen? Houdt hij/zij van muziek? Dan is dit danslesje iets voor jouw oogappeltje! We combineren oefeningetjes, muziek, instrumentjes, dansexpressie en beweging. Het lesje duurt 30 minuutjes en de 1e les is altijd een kijkles!

Ouders dansen flink mee om hun kleintje te laten wennen aan de nieuwe juf en omgeving. Stapje voor stapje dansen de kleintjes dan alleen verder als ze er klaar voor zijn!
Graag een proefles? Geef een belletje op 0497-67.30.33 of schrijf je in voor een proefles op onze inschrijf pagina!

OPGELET! Omdat deze les met een beurtenkaart gaat, vragen we vriendelijk om even te laten weten wanneer je niet komt. Lesjes met 1 kindje gaan niet door. Het lesje gaat pas door vanaf 2 kindjes, met een maximum van 10 kindjes!

Lesgever(s): Juf Nicky

Lesdagen: Maandag 10u - 10u30
                   Vrijdag 10u - 10u30

Peuterdans / kleuterdans / kinderdans:

Als je kindje mag instappen in de kleuterklas, is hij/zij zeker welkom in onze peuterdansles! De kindjes van de 2e kleuterklas stappen in in de kleuterdans en de 3e kleuterklassers starten in de kinderdans!

We werken elke week rond een nieuw thema (bloemen, winter, piraten, sprookjes, ...) en werken rond de verschillende elementen in dans en dansexpressie (hoog-laag, groot-klein, lang-kort, ...) uiteraard komt er elke week een nieuwe dans aan te pas! 
We zijn met 2 juffen om alle oefeningen te begeleiden, maar ook veters te knopen, vieze neuzen te snuiten en de instappertjes te knuffelen!

We hebben een groep op woensdag, en één op zaterdag. Kan je peuter eens niet komen op woensdag? Dan mag je je lesje inhalen op zaterdag en omgekeerd!

Lesgever(s): Juf Nicky, juf Anke

Lesdagen:         
Peuterdans:    Woensdag     13u15-14u
                          Zaterdag       8u45 - 9u30
                          Zaterdag      9u30-10u15

Kleuterdans:   Woensdag     14u-14u50
                          Zaterdag      10u30-11u20                      
Kinderdans:     Woensdag     15u-16u
                           Zaterd
ag      11u30-12u30

Kleuterballet: 

Vanaf 4 jaar (2e kk). Hier komen de kleuters in contact met de beginselen van ballet. Spelenderwijs leren ze de teentjes gebruiken, hun voetjes juist te zetten en hun armen mooi te plaatsen. Hier mogen onze ballerino's en ballerina's aandoen wat ze willen. Mooie tutu's danskleedjes, ze mogen echte prinsen en prinsessen zijn. Als ze 6 worden, gaan ze over naar de volgende groep: ballet beginners

Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: Zaterdag 9u30 - 10u30 

Dancestars:

Wij zitten in het 1e en 2e leerjaar (1e graad lagere school). Wij werken elke week een choreografie uit, op supertoffe muziek. K3 blijft nog even hangen in deze groep, net zoals de muziek van Junior Eurosong of Kadanza. Ook wel coole muziek van de radio komt hier aan te pas. We leren niet alleen danspassen, maar ook verschillende figuren maken met de ganse groep, techniek komt hier ook al een beetje aan te pas. Een leuke voorbereiding als we later willen gaan hip hoppen of jazz willen volgen... of misschien wel musical... alle richtingen liggen nog open! Maar eerst lekker dansen!

We hebben een groep op woensdag, en één op zaterdag. Kan je danser eens niet komen op woensdag? Dan mag je je les inhalen op zaterdag en omgekeerd!

Lesgever(s): Juf Nicky, juf Anke

Lesdagen: woensdag 16u-17u
                   zaterdag 13u-14u

Ballet beginners: 

Vanaf 6 jaar (1e lj) De basisprincipes van ballet, een stevige basis wordt gelegd om verder te kunnen gaan, te ontwikkelen in één van de mooiste dansstijlen ter wereld. Met verplicht uniform! 
Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: Zaterdag 10u30 - 11u30 

 

Streetdance, Hip hop & Breakdance

Hip hop is één van de meest populaire dansvormen. Met zijn grote verscheidenheid aan stijlen zowel danstechnisch als muzikaal, bieden we een groot en uitgebreid aanbod. Er zit  zeker een stijl tussen die helemaal bij je past!

Boys only:

Ja, je leest het goed: enkel jongens! In deze les zijn er geen meisje toegelaten! Enkel voor stoere kerels dus! Een toffe sfeer, leuke muziek die jongens echt, echt leuk vinden en de coolste leraar krijg je erbovenop! Hip hop ten voeten uit! Vanaf 6 jaar!

Lesgever: Bert Kennes

Lesdag: Woensdag 16u30 - 17u30

Streetkids 1&2:

Streetkids 1 (9-jarigen / 3e lj)
Streetkids 2 (10-jarigen / 4e lj)

Uiteraard dansen wij op de meest coole muziek, maar de leerkracht houdt de teksten van de nummers nog wel een beetje in het oog ;-)
Of het nu Usher, Little Mix, Beyoncé of ... is, wij dansen als echte streetkids op deze muziek. Ook De Move Tegen Pesten vinden wij megatop! We volgen de actualiteit! 

Lesgever: Nicky Vernieuwe

Lesdag: Streetkids 1     maandag 17u30 - 18u30
               Streetkids 2     maandag 18u30 - 19u30

Hip hop 4 (for) kids:

Echte hip hop voor onze 11 en 12-jarigen! (5e en 6e lj). We hebben een groep op dinsdag, en één op vrijdag. Kan je eens niet komen op dinsdag? Dan mag je je les inhalen op vrijdag en omgekeerd!

Lesgever: Karen Adriaenssen

Lesdagen:  Dinsdag  17u30-18u30
                    Donderdag 17u30-18u30

Hip hop fast:

Een snellere stijl, op pure urban hip hop muziek. Vanaf 9 jaar.

Lesgever: Bert Kennes

Lesdag:  Woensdag 15u30 - 16u30

Hip hop niveau 1 & 2:

Je bent een beginnende danser? Of je komt uit de hip hop 4 kids lessen. Als je 12 bent, kan je alvast in deze les starten. Hier werken we aan een coole hip hop stijl, met muziek uit de actuele charts. Je mag je verwachten aan coole moves, een eigen stijl en techniek. 
Uiteraard kan iedereen van niveau best verschillen en hebben we 3 moeilijkheisdgraden: 1, 2 en 3. 
Je start best in niveau 1, stapt na 2 jaar over naar niveau 2 ( aan te raden vanaf 14j) en als je dan weer een stap hoger wil klimmen start je best in niveau 3 (aangeraden op 16j).
De lesgevers helpen je zeker om de juiste les en niveau te kiezen! 

Lesgever: Karen Adriaenssen / Thalisa Mintiens

Lesdagen:  niv 1  Dinsdag  18u30-19u30
                               Vrijdag   17u30 - 18u30
                    niv 2   Vrijdag   18u30-19u30

Hip hop in heels:

Als je helemaal verzot bent op de stijl van Lady Gaga, Beyoncé, Nicki Minaj, ... Dan is dit een les voor jou! Deze artiesten (en nog vele anderen) dansen gezwind hun acts op hoge hakken. Dat vraagt toch wel wat techniek. Wil je dit ook kunnen? Dan moet je het vast en zeker proberen!
Breng vooral hakken mee waar je je goed in kan voortbewegen, laarzen kunnen ook. Vanaf 16 jaar! En stiekem toch een beetje danservaring vereist! 

Lesgever: Thalisa Mintiens

Lesdag:  Donderdag 20u30-21u30

Hip hop Niv 1 en 2 volwassenen (+18):

Ben je de 18 reeds voorbij en je wil toch beginnen met hip hop? Dan is dat in deze les! We splitsen de groep in 2 niveaus: beginner (niv 1) waar je gerust enkele jaartjes in kan vertoeven. Je leert elk jaar iets nieuws en kan zo op je eigen tempo je niveau opkrikken. Niveau 2 gaat dan weer sneller vooruit en is qua moeilijkheid een nieuwe uitdaging! We kennen niveau 2 ook als onze clipdance + 18 van vorig seizoen!

Lesgever: Karen Adriaenssen & Thalisa Mintiens

Lesdagen:  Hip hop niv 1    Dinsdag  20u30-21u30
                    Hip hop niv 2    Donderdag 19u30-20u30

Urban hip hop:   Nieuw!

"Urban" staat voor straatcultuur,  en in combinatie met hip hop krijg je een echte down town, urban stijl. De hip hop stijl die op de straten van New York bekend werd. Helemaal top dus! Vanaf 12 jaar.

Lesgever: Bert Kennes
Dansdagen: Woensdag 17u30 - 18u30 

Breakdance 1&2:

Bboys, Bgirls, breaking, ... straffe stunts, coole moves en de vetste bewegingen. Wie kent het niet? Vanaf 8 jaar!

Lesgever: Faissal aka Bboy Whyfly

Lesdag: Breakdance niv 1    vrijdag  17u30 - 18u30
              Breakdance niv 2     vrijdag 18u30 - 19u30

Ballet 

Onze balletlessen staan garant voor kwaliteit. In verschillende niveau's worden de dansers van kleins af aan opgeleid tot ballerina's. Elk jaar wordt er een balletexamen afgenomen, zodat dansers en ouders een mooi overzicht krijgen van de evolutie van hun kind. Juf Lize geeft ook op het einde van het dansjaar haar advies over in welke groep uw zoon/dochter het best terechtkomt.

Kleuterballet: 

Vanaf 4 jaar (2e kk)Hier komen de kleuters in contact met de beginselen van ballet. Spelenderwijs leren ze de teentjes gebruiken, hun voetjes juist te zetten en hun armen mooi te plaatsen. Hier mogen onze ballerino's en ballerina's aandoen wat ze willen. Mooie tutu's danskleedjes, ze mogen echte prinsen en prinsessen zijn. Als ze 6 worden, gaan ze over naar de volgende groep: ballet beginners

Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: Zaterdag 9u30 - 10u30 

Ballet beginners: 

Vanaf 6 jaar (1e lj) De basisprincipes van ballet, een stevige basis wordt gelegd om verder te kunnen gaan, te ontwikkelen in een van de mooiste dansstijlen ter wereld. Met verplicht uniform. 
Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: Zaterdag 10u30 - 11u30 

 

Ballet L1 & L2, ballet intermediate: (vanaf 8 jaar, met basiskennis)
Dit zijn de 3 volgende niveau's na ballet beginners. Uiteraard is hier de basiskennis vereist. L1 en L2 dansen apart aan de barre, in differentiatie, zodat elke groep op een consequente manier kan groeien. Ballet intermediate heeft een eigen uurtje en zijn al vergevorderde dansers. Met verplicht uniform.

Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: L1 & L2: Zaterdag 11u30 - 12u30 
               Ballet intermediate: zaterdag 13u - 14u 

Ballet pointes: Deze balletdansers dansen op spitsen! In deze les kan je enkel starten als je voldoende ballet achtergrond en niveau hebt!

Lesgever: Thalisa Mintiens
Lesdag: Dinsdag  17u30 - 18u30 

Ballet niveau 1 & 2:  volwassenen (+18j) Hier starten onze vrouwen en mannen vanaf 18 jaar. Basisprincipes van ballet worden hier aangeleerd, en in deze les kan je een aantal jaar verder. Voor de vergevorderde danser, +18 jaar, kan je naar niveau 2.

Lesgever: Michael Iongbloed
Lesdag: Ballet niveau 1     Maandag  18u30 - 19u30 
 
               Ballet niveau 2    Maandag 19u30 - 20u45* (75 min!)

Modern en jazz

Mini jazz - kids jazz - Jazz mix:   Nieuw!

Jazz dance in 3 leeftijds categorieën en tevens niveau's. 

Mini Jazz: 6-7-8 jaar: Voor de startende jazz dansers
kids Jazz: 8+ - 12 jaar: Een niveau moeilijker! Hier kan je enkele jaren vertoeven om niveau en techniek bij te werken, te leren en te groeien.
Jazz Mix: vanaf 16 jaar: Energieke en leuke les waarin de verschillende stijlen binnen jazz aanbod komen. Rustig, speels, sexy, gevoelig, krachtig,... het kan allemaal!! Lyrical, musical, funky, afro,... binnen jazzdans kan dit allemaal! Een gevarieerde technische les, waarin plezier centraal staat. 

Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: Mini Jazz     Donderdag  17u30 - 18u30  

              Kids Jazz      Donderdag 18u30 - 19u30
              Jazz Mix      Woensdag 19u30 - 20u30

Modern kidsNieuw!

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Bij de deze dansstijl dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel.
Jong geleerd, is oud gedaan! Maar wel een minimum aan danservaring is vereist!

Lesgever: Michael Iongbloed
Lesdag: Maandag  17u30 - 18u30  

Modern:

Voor volwassenen! Deze les duurt 75 min. Veel grondwerk, expressie en vooral techniek!
Je hebt best al danservaring nodig als beginner in deze stijl! Basiskennis is een vereiste.  Deze dansstijl leent zich niet om als absolute dansbeginner mee te starten. Je hebt lichaamscontrole nodig, een bepaalde lenigheid, kracht en bewustzijn van ruimte en tijd. dit alles leer je uiteraard in de balletlessen en eventueel jazz lessen. 

Lesgever: Michael Iongbloed
Lesdag: Maandag  20u45 - 22u* (75 min!)

Musical 4 kids

Wil je niet alleen zingen, maar ook dansen en acteren? Dan is deze les zeker iets voor jou! je wordt begeleid door 3 profs die al jaren in het vak staan. Lessen worden afgewisseld tussen zang, dans en acteren, elke week weer een stapje verder!

Musical 1: 6-8 jaar 
Lesdag: woensdag 13u30 - 14u30

Musical 2: 9-12 jaar
Lesdag: woensdag  14u30 - 15u30

Dance 4 Fun

Ben je de 30 gepasseerd? Maar jong van geest en lichaam? Je wil niet tussen de 18-jarigen staan? 
Dit is jouw les! We dansen in verschillende stijlen, telkens weer iets nieuws! Van hip hop tot streetdance, latin, jazz, Bollywood, het kan allemaal! 

Lesgever: Karen Adriaenssen
Lesdag: Dinsdag  19u30 - 20u30

Dynamic Flow Yoga 

In deze Vinyasa lessen worden op een creatieve en actieve manier asana-houdingen/bewegingen dynamisch opgebouwd, om lichaam en geest te verbinden. In de yoga zoeken we naar het juiste evenwicht tussen kracht en ontspanning om het lichaam meer naar vrijheid te laten bewegen.

Je wordt uitgedaagd op bewuster stil te staan, de tijd te nemen en te luisteren naar het lichaam. Ontdek de souplesse en kracht van je lichaam en geest. Om zo een stuk rust en de essentie van Yoga zelf te ervaren en toe te passen.

De yogalessen van Margôt zijn geïnspireerd op Embodied Flowtm yoga waar er een diepere bewustwording naar het lichaam wordt gemaakt. De lessen zijn elke keer anders en er wordt gewerkt rondom een thema, die we exploreren. Ook ademhalingstechnieken en mediatie komt uiteraard aanbod.

Ik wil graag mijn leerlingen een volledige ervaring geven wat yoga ons kan bieden. Mijn yogalessen worden afgestemd op de energie van de groep, wat voor dat moment voor die dag lichaam en geest kan voeden. Voor mij is het zeer belangrijk om zorg te dragen voor ons lichaam om ons zelf niet te blesseren. Ik tracht ieder individueel aandacht te geven om zo meer verdieping te vinden in zijn of haar yoga-practise

Lesgever: Margôt Kuiper
Lesdag: Woensdag 20u30 - 21u30

Swing!

Dansen met z'n twee is veel leuker dan alleen! swing is een populaire dansvorm, waar je als beginnend danser al snel resultaat boekt! In de volksmond wordt het ook weleens 'jive' genoemd, maar niets in minder waar! Swingen doen we op muziek van alle tijden, 60's, 70's, 80's, ... 2016's :-)
Altijd gezellige lessen in een ontspannen, maar ook leerzame sfeer. 

Lesgevers: Nicky Vernieuwe en Wesley Raeymaekers
Lesdag: Maandag  19u45 - 21u

Ballet fitness!

Altijd al gedroomd van een lichaam zoals een ballerina? Strak, lange spieren, sterke buikspieren, een perfecte houding, evenwicht, ... Dit krijg je van deze speciale workout. Geen balletsloefjes, geen tutu's, maar sportieve kledij! Supersnel resultaat!

Lesgever: Lize Soontjens
Lesdag: woensdag 18u30 - 19u30