DREUMESDANS

OVERVIEW DREUMESDANS MINI DREUMESDANS MAXI
LEEFTIJD vanaf (ongeveer) 15 maanden vanaf (ongeveer) 24 maanden
TIMING 30 min 30 min
DAG Zondag Zondag
UUR 10:00 11:00
SCHOENEN Blote voeten Blote voeten
KLEDIJ BROEK! BROEK!
MAX. KINDEREN / LES 10 + 1 ouder / kind 10 + 1 ouder / kind
RESERVATIE? verplicht verplicht
TARIEF beurtenkaart beurtenkaart
PRIJS €70,00 €70,00

Wil je dansen met je peuter? 
Dansen met peuters noemen wij Dreumesdans.

  • Dansen met mama of papa (oma's en opa's natuurlijk ook!)
  • De lesjes duren +30 minuten
  • Maximum 10 kindjes per les
  • Dreumesdans mini: zondag 10:00 uur - 10:30 uur
  • Dreumesdans maxi: zondag  11:00 - 11:30
  • Online beurtenkaart voor €70
  • Beurtenkaarten zijn 4 maanden geldig vanaf betaling

Wat is Dreumesdans?

Kan je kleintje net stappen? Houdt hij/zij van muziek? Dan is dit danslesje iets voor jouw peuter! We combineren oefeningen, muziek, kleine instrumenten, dansexpressie en beweging. We werken rond het lichaam, basisbewegingen (rollen, schuiven, stappen, lopen, draaien, huppelen, springen et cetera), ritme en ontdekken al spelend de verschillende pijlers van dans: ruimte, tijd en beweging.
We werken aan onze ontwikkeling door te stimuleren, begeleiden en ondersteunen. 

Ouders dansen flink mee om hun kleintje te laten wennen aan de nieuwe juf en omgeving. Stapje voor stapje dansen de peuters dan alleen verder als zij (en de ouders) er klaar voor zijn!

Jullie hebben met de 10-beurtenkaart de keuze tussen woensdagen, vrijdagen en zondagen, met uitzondering van de vakantieweken (herfst, Kerst, Krokus en Pasen). Onze dansschool kalender vind je hier.

Onze dreumeslessen lessen zitten altijd snel vol. Om geen overbevolking te veroorzaken moet je je plekje reserveren. 

Mini en maxi?

Door de populariteit van deze les, hebben we besloten om toch in niveau's te werken. Zo kunnen de allerkleinsten meer op hun niveau blijven. De al iets oudere kindjes krijgen dan aangepaste oefeningen en dansjes. Ook ter voorbereiding op de peuterdansles die qua leeftijd volgt op de dreumesdans. 
Nieuwe kindjes kunnen aangenamer instappen. De kindjes die al langer dansen, krijgen de kans om zich nog beter te ontwikkelen!

Mini dreumesdans (10u): Ben je helemaal nieuw? Is je kindje nét een stappertje? Dan kan je best in deze cursus instappen

Maxi dreumesdans (11u): Komt je al een tijdje naar de lessen en gaat je kleintje bijna naar school? Deze les is aangepast aan het niveau van je bijna-kleuter!

Kledij

Zorg voor makkelijk zittende kledij. Voor jezelf (je doet alles mee) en voor je kindje.
We kruipen, lopen, schuiven, draaien, ... en dan zijn rokken, rokjes, balletoutfitjes, mini Elsa's en dergelijke uit den boze. Wij kiezen voor:

- broekje
- T-shirt

BLOTE voetjes.

Géén sokjes!!! géén schoentjes!! Géén sokjes met anti-slip nopjes. Bloot, bloter, blootst. 
Wij ontwikkelen veel beter op onze blote voetjes. Neen, de grond is niet te koud. Peuters zijn in volle ontwikkeling en dus ook fysiek, sensomotorisch en cognitief.
Wij voelen met onze voetjes, onze enkels zoeken balans. Onze sensoren staan op scherp en wij ontdekken zo de ruimte. Verschillende oppervlakken, ons eigen lichaam, onze begrenzingen, remmen, vallen, voelen, .... het is zò belangrijk.
Schoentjes dragen wij best alleen als we echt op stap gaan. Schoentjes belemmeren onze fysieke en cognitieve ontwikkeling. 
Wil je weten hoe en waarom? Draag zelf eens een volledige dag skiboots. Ga ermee werken, trappenlopen, boodschappen doen. Dat is om te gillen zo verschrikkelijk! Peuterschoentjes zijn weinig nooit flexibel. Ze kunnen hun voetjes niet afrollen, en de mooiste hoge schoentjes beklemmen onze enkels. Ze kunnen hun evenwicht niet zoeken en enkels verzwakken daardoor. Neen, ze ondersteunen NIET zoals in reclame wordt aangegeven. Ze zwakken onze enkels en voeten af.
Dus daarom: blote voetjes. 

Artikel LIBELLE: blote voeten

Artikel: Liever geen schoenen

Opleiding

Juf Nicky volgde haar opleiding in NEDERLAND bij Queno sportopleidingen en behaalde met glans haar certificaat.
Ook zijn we met trots een BODYMAP school!
Nicky behaalde tevens in 2000 haar diploma kleuteronderwijs.