PODIUMKUNSTEN

OVERVIEW PODIUM SPETTERS PODIUM BEESTEN PODIUM KANJERS PODIUM KNALLERS
LEEFTIJD 6 - 8 jaar (1e - 3e lj) 9 - 11 jaar (4e - 6e lj) +12 +16
TIMING 60 min 60 min 60 min 120 min
DAG Woensdag (Wedsnesday) Woensdag (Wedsnesday) Vrijdag (Friday) Vrijdag (Friday)
UUR 13:30 14:30 18:30 19:30
KLEDIJ Comfort Comfort Comfort Comfort
MAX. KINDEREN / LES 20 20 16 16
PRIJS €250 / €100 €250 / €100 €250 / €100 €200
INSCHRIJVING VOOR Schooljaar (school year) of Lessenreeks (Short term serie) Schooljaar (school year) of Lessenreeks (Short term serie) Schooljaar (school year) of Lessenreeks (Short term serie) Enkel lessenreeks (only short term serie)

PODIUM SPETTERS, BEESTEN, KANJERS EN KNALLERS

Wil jij ook schitteren op een podium? Wil je volledig uit de bol kunnen gaan? Durf jij jezelf uiten in een karakter of situatie? Of misschien nog niet helemaal?
Dan is deze les zeker iets voor jou!

Geen dansles maar door middel van leuke toneeloefeningen en expressie leren de leerlingen op de juiste manier en op het juiste moment gebruik te maken van de verschillende gevoelens. Ze kunnen deze dan toepassen in de danslessen. Ook  brengen ze met hun eigen ideeën tot leven! In de les is ook ruimte voor vrij bewegen. Ondertussen maken ze ook kennis met toneelspel, emoties en elkaar. Deze les geeft je kind de kans om uiting te geven aan wat ze voelen, denken en beleven, zonder oordeel. Dit stimuleert het gevoel van vrijheid en bevordert het zelfvertrouwen.
Dit hele pakket verwerken we in een theater/expressie les. En uiteraard kunnen deze kinderen en jongeren dit heel goed gebruiken in het dansen. 

Bij de PODIUM SPETTERS ligt de focus vooral op kennismaking met het podium. Concentratie, oogcontact, samenwerking, emoties,... aan de hand van leuke toneel- en bewegingsoefeningen leren ze zichzelf, het podium en elkaar beter kennen.
Bij de PODIUM BEESTEN ontwikkelen we ons theatertalent verder en verkennen we het podium op een wat technischere manier. Van dialogen, rollenspel tot improvisatie.
Dit alles wordt verder uitgewerkt bij de PODIUM KANJERS. Daar laten we onze fantasie de vrije loop.

Nieuw vanaf dit jaar en op vraag van oa de ouders van de podiumspetters, podiumbeesten en podiumkanjers hebben we ook DE PODIUMKNALLERS.
Oh jawel. Er komt een 18+ groep bij.
Hier leggen we vooral de focus op improvisatie.
Durf jij het aan?? Lachen verzekerd!!

 

"Wat ik vooral wil bereiken met mijn dansschool en binnen alle lessen, is dat iedereen zich thuis voelt. Groot of klein, dik of dun, extravert en stil, zeker of onzeker. En dat steken we in een gloednieuw pakket: podium ervaring. Op alle vlak. Kom uit je comfort zone en denk out of the box!
Wees zeer welkom!"
- Nicky-

 "Als dansers op een podium staan, gaat dat verder dan alleen hun danscapaciteiten. Maar hoe staan we op een podium? Niet alleen de moves zijn belangrijk, maar ook hoe je kijkt, wat je doet en hoe je het podium gebruikt. We werken rond interactie, expressie, ruimte en lichaamstaal.
Met deze lessen gaan we door middel van dans, toneel, creativiteit en improvisatie samen op zoek naar: hoe wordt je een echte podiumspetter en een echt podiumbeest"
- Jenna Vanlommel-  
(Leerkracht Muzische vorming, actrice)