ARNE LUITING

Arne Luiting (°1991) behaalde vorig jaar zijn master Acteren aan het Conservatorium Antwerpen. Daarvoor heeft hij zijn bachelor Drama behaald aan het KASK in Gent en volgde in zijn derde jaar een semester aan de Toneelschool ArtEZ in Arnhem als Erasmus-student. Voordat hij besloot zich te richten op theater is hij reeds afgestudeerd aan de Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam.

 

Hij deed mee in de musicals: Yab Yum het Circus van de Nacht en de Winter Efteling. Verder heeft hij gedanst bij Saterday Night Fever, Priscilla Queen of the Desert, Grease en Symphonica in Rosso.

 

Hij combineert zijn disciplines op de planken zoals in ‘NACHTEN | Ballet de la Nuit’ van Benjamin Abel Meirhaeghe i.s.m. Muziektheater Transparant en d e t h e a t e r m a k e r.

Verder is hij te zien in de voorstelling ‘Beat It’ van Nevski Prospekt & Kollektiv F, geregisseerd door Gregory Caers.

Ook in de voorstelling ‘Così’ van Deschonecompanie, geregisseerd door Tom Goossens, danst-speelt-zingt hij door heel Vlaanderen. 

 

In het volgende seizoen zal Arne meespelen in de nieuwe familievoorstelling ‘the happy few’ o.l.v. Randi de Vlieghe geproduceerd door Bronks in Brussel.