Kleuterkamp "Circus"  

Onze dansjuffen en tevens kleuterleidsters verzorgen elke zomer een superleuk danskamp voor de jongste kids! We dansen, we spelen spelletjes, we zingen en knutselen, werken met instrumentjes, materialen en dat allemaal in het thema van het circus!! Hoe leuk is dat?!

Dag 5:

Ons kleuterkamp zit er weeral op! Het circus is vertrokken. De paardjes, leeuwen en tijgers, clowns, goochelaars en acrobaten zijn naar huis.
Het is hier maar stilletjes... 
De knutsels zijn verdwenen. Hier en daar nog een paar achtergebleven tekeningen, turnpantoffels en een enkel fruitdoosje. Volgend jaar terug kleuterkamp in de grote vakantie en zelf doorheen het jaar!
Hou onze website en agenda goed in de gaten! Thema? "Voertuigen", "De werelddelen", "ik vlieg", .... inspiratie genoeg! Ik zou er nu al aan willen beginnen!

Ik zag gisteren veel camera's en smartphones :-) Vergeet uw mooiste foto's niet te publiceren op onze Facebook pagina of Instagram:
#dansschooldanzateljee of #danzateljee

 

Tot volgend jaar iedereen!!!!!!  

Nicky, Anke, Lize, Britt en Chiara 

Dag 4:

Sorry voor het iets latere verslag :-) 
We hebben al onze dansjes goed door geoefend en het lukt elke dag een beetje beter! ook is er weer hard gewerkt (lees: geknutseld) aan ons circus! Alle knutsels en werkjes kunnen jullie vrijdag bewonderen!
In de namiddag zijn we toch even naar buiten geweest, naar het pleintje aan de overkant om even van het zonnetje te genieten, te spelen, met stoepkrijt te experimenteren en alle kids eens goed te laten lopen. We zitten dan ook al een hele week binnen :-) We maakten daar een heuse fotoshoot; het resultaat kan je vrijdag bewonderen!
Vergeet vooral je tickets niet! ;-)

Dag 3:

Dag 3 is altijd de zwaarste. of dat "zeggen ze toch" de kinderen worden moe van het vroege opstaan en de lange dagen. Vanochtend dachten wij ook even "oh-oh. dag 3 is geen cliché" Maar dat was niet zo. Na een geeuwende start zijn we er onmiddellijk ingevlogen! We hebben echte acrobaten oefeningen gedaan vandaag. Er werd ook hard gerepeteerd aan de circusacts. De taken worden ook beetje bij beetje verdeeld. er wordt hard geknutseld aan d versieringen van ons circus en ook de ticket verkoop verloopt vlotjes! 

Morgen is het de laatste dag om tickets te "kopen". Dan sluit ons loket, want vrijdag is het al zover! 
Knutsels die de kinderen gemaakt hebben worden na de voorstelling verzameld en meegegeven. Overal staat een naam op en ouders die bij vorige edities waren weten dat als ze een knutselwerk of tekening spotten van hun oogappel, die gewoon mogen verzamelen en meenemen naar huis! 
Maw, het decor mag volledig afgebroken worden :-) Wel NA de voorstelling en niet ervoor :-)))

Wat stond er nog op het programma vandaag? Kinderdisco, sjaaltjesdans, clownsneuzen maken en vooral veel plezier maken!
Tot morgen iedereen!

PS: Vergeet geen namen op broodje, koekjesdozen, koekjes, fruitjes enz enz!!

Dag 2:

Iedereen was goed uitgerust op post vanmorgen! We hebben onze dasjes van gisteren geoefend en we hebben er enkele nieuwe bij geleerd vandaag :-)
Dat wil zeggen: een vol progamma vrijdag! Dat half uurtje voorstelling kan goed richting een uurtje gaan.... 
Wat deden we nog? We maakten olifanten en leeuwen, met verschillende technieken. Ook onze tickets werden gemaakt met verschillende technieken: stempelen, drukken, plakken, knikkeren, ... ,noem maar op. Onze eerste verkoop vanavond was een succes! met dank aan Hanne en Elize!
We hebben ook een omloop gemaakt waar de kinderen zich volledig hebben op uitgeleefd! Superleuk!!

Nog even dit:

- Voorzie voldoende drankjes voor de dansers. Het is warm in onze zaal en ze dansen heel veel, dus ze drinken ook veel :-)
- Niet iedereen had een fruitje bij vandaag...
- Er zijn nog drinkbekers en brooddozen zonder naam.... 

 

Voila, wij gaan wat poetsen, op naar morgen! dag 3!

Unknown19.jpg
Unknown19.jpg
Unknown18.jpg
Unknown18.jpg
Unknown17.jpg
Unknown17.jpg
Unknown16.jpg
Unknown16.jpg
Unknown15.jpg
Unknown15.jpg
Unknown14.jpg
Unknown14.jpg
Unknown13.jpg
Unknown13.jpg
Unknown12.jpg
Unknown12.jpg
Unknown11.jpg
Unknown11.jpg
Unknown10.jpg
Unknown10.jpg
Unknown9.jpg
Unknown9.jpg
Unknown8.jpg
Unknown8.jpg

Dag 1.

Dat het best vermoeiend was. We zijn met 40 dansers. We hebben ze opgesplitst in 2 groepjes; de acrobaten en de lieve, stoere tijgers. De namen hebben ze zelf mogen kiezen! 
We werkten vandaag al hard aan onze circuspiste. Want, een echt circus heeft een piste! Ook zijn we volop aan het werk aan onze tickets. Want voor een circus, heb je tickets nodig!
Deze tickets worden vanaf morgen 'verkocht'.
> Onze kleuters en kinderen maken een echt circus, dus worden ze ook ondergedompeld in de organisatie ervan. Zo ook een ticket verkoop. Dat gaat heel simpel: 1 ticket = 1 jeton.
Je vraagt aan de balie bij Linda het aantal jetons die je nodig hebt om te 'betalen' voor je tickets. De kinderen meoten dan leren dat 4 tickets ook 4 jetons zijn bijvoorbeeld. 
Vanaf morgen! (dinsdag dus) worden er 2 kids verantwoordelijk gesteld voor de verkoop van de tickets. koop er niet meer dan 4, want 4x 40 kinderen = 160 tickets. Dan moeten we al ouders  gaan stapelen he, hou daar rekening mee! Zoveel plek hebben we nu ook weer niet :-)

Vandaag hebben de groepjes ook al stevig wat gedanst! iets met sjaaltjes, paarden, touwen, acrobaten en Madagascar :-))

Op naar morgen!