Kleuterschool

Laatste plekjes om in te schrijven: 

- kleuterdans zaterdag

VOLZET:

- kleuterballet woensdag
- kleuterballet zaterdag

DANSSPORT

WOORDJE UITLEG: Peuterdans, kleuterdans, kinderdans

Danzateljee is gespecialiseerd in kinderdans vanaf 1,5 jaar. Ze schuiven bij elke sprong door naar een volgend groepje. 
Onze docenten zijn één voor één opgeleid en bezitten de nodige certificaten en diploma's om uw kindje dat extra duwtje in de rug te geven tijdens de belangrijkste jaren van hun motorische en sociaal-cognitieve ontwikkeling. We gebruiken dezelfde ontwikkelingsdoelen en eindtermen als in de kleuter- en lagere school. 
We differentiëren, stimuleren, motiveren en begeleiden op de beste manier dat we maar kunnen. 

Met een warm hart voor kinderen geven we hen de kans om te experimenteren, te ontwikkelen, te proberen, opnieuw en opnieuw. En dat is een muziekaal kader, met oog op muzikale en dansante vorming. 

Vanaf dat de kinderen instappen in de kleuterschool (2,5 jaar), mogen ze naar deze danslesjes komen.
Elke kinderdansles wordt met 2 juffen gegeven. Allebei gediplomeerd (kleuteronderwijs & kinderdans instructie) en met een zeer groot hart voor kinderen en ook om alle oefeningen optimaal te begeleiden, maar ook veters te knopen, vieze neuzen te snuiten en de instappers te knuffelen!

Door de opbouw van lessen en in navolging van hun ontwikkeling hebben we er dan ook voor gekozen om elke leeftijd in een aparte groep te plaatsen, net zoals in school:

1e kleuterklas = peuterdans
2e kleuterklas = kleuterdans
3e kleuterklas = kinderdans

We houden dan ook aan deze indeling en kijken rechtvaardig toe op het correct inschrijven van de kinderen. Wekelijkse aanwezigheid wordt dan ook ten zeerste geapprecieerd

We werken elke week rond een nieuw thema (bloemen, winter, piraten, sprookjes, ...) en werken rond de verschillende elementen in dans, dansexpressie (hoog-laag, groot-klein, lang-kort, ...) en dansbeschouwing.
Uiteraard komt er elke week een nieuwe dans aan te pas! 

Ook in ons aanbod voor deze leeftijd:

KLEUTERBALLET

Kleuterballet start vanaf 4 jaar (2e kk). Hier komen de kleuters in contact met de beginselen van ballet. Spelenderwijs leren ze de teentjes gebruiken, hun voetjes juist te zetten en hun armen mooi te plaatsen. Hier mogen onze ballerino's en ballerina's aandoen wat ze willen. Mooie tutu's danskleedjes, ze mogen echte prinsen en prinsessen zijn. Als ze 6 worden of naar het eerste leerjaar gaan én hun kleuterdiploma* bereikt hebben, mogen ze over naar de volgende groep: ballet A

* kleuterdiploma: Een diploma'tje dat de kleuters moeten behalen alvorens over te gaan naar de volgende groep.