ZUMBA®

SCHEMA / OVERVIEW ZUMBA®
LEEFTIJD / AGE +16
TIMING 60 min.
DAG / DAY Maandag (Monday) & Woensdag (Wednsesday)
UUR / HOUR 20:30 (Maa / Mon) & 19:30 (woe / Wed)
KLEDIJ / DRESS CODE Comfortabel
MAX. dansers / dancers 16
BETALING / PAYEMENT €70
INSCHRIJVING / SUBSCRIPTION 10-beurtenkaart (10-pin card)

Wat is Zumba®?

Zumba® is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Het is een dynamisch, leuk en effectief fitness programma!

Wat kan je met Zumba® bereiken?

Vetverbranding

Zumba® volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.   

Spierversterking

Gedurende de hele Zumba®-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Betere conditie

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert.  De belangrijkste spier van je lichaam - je hart - wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.  

Betere coördinatie

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Meer Flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan. 

Voor wie

Iedereen kan met Zumba® meedoen. De oefeningen en passen zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen. 

Wat moet je meenemen

Je kunt gewone sportkleding aantrekken. Alles waar je je comfortabel in voelt. Neem je sportschoen mee. Hardloopschoenen zijn ongeschikt vanwege het profiel en omdat ze zijn gemaakt voor voorwaartse beweging. Jazzsneakers zijn ook acceptabel. Neem ook zeker een handdoek en  mee, je zult het absoluut nodig hebben! Water of sportdrank is te verkrijgen in onze cafetaria. 

Verbeterde Lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.