Multimove®
4 - 6 jaar

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, vooral voor jonge kinderen. Kinderen tussen 3 en 8 jaar oud bevinden zich in een cruciale ontwikkelingsfase. Hun motorische vaardigheden zijn in volle ontwikkeling en daarom moeten ze worden aangemoedigd om veel meer te bewegen dan anderen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.

  • Multimove® wil de basismotorische vaardigheden van jonge kinderen op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier stimuleren. De basis voor
  • Multimove® was het onderwerp van een universitaire studie van de UGent, de VUB en de KU Leuven naar de motorische vaardigheden van jonge kinderen in Vlaanderen, en de invloed van vele en gevarieerde bewegingen op die motorische vaardigheden.
  • Multimove® biedt kinderen van 3 tot 8 jaar een gevarieerd bewegingsprogramma, waarbij de focus ligt op de algemene ontwikkeling van vaardigheden en een sporttak niet direct herkenbaar is.

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de Multimove®-lessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Dit zijn allemaal basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te stimuleren en te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken zijn hierop gebaseerd. De basis-bewegingsvaardigheden zijn cruciaal voor het aanleren van sportspecifieke vaardigheden op latere leeftijd.
Multimove® onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan het begin zijn van een gezonde en levenslange deelname aan sport en beweging. Plezier staat daarbij centraal.
Dit zijn alle 12: dribbelen, glijden, tillen en dragen, klimmen, draaien, slaan, springen en landen, schoppen, trekken en duwen, vangen en gooien, lopen en rennen, en zwaaien.


LESDAGEN

ZONDAG 

ZONDAG

LESUREN

10:00

11:00

KLEDIJ

sportief


INFORMATIE

  • Reserveren is verplicht (via account)
  • Duurtijd: 45 minuten

MEDIA