Info en schoolvisie

Dansschool.

We zijn een officiële dansschool en sportclub en dat wil zeggen dat ons academiejaar of dansjaar start in september van het schooljaar en eindigt in juni van datzelfde schooljaar. Ook volgen we net zoals de scholen alle schoolvakanties: herfstvakantie - kerstvakantie - krokusvakantie - paasvakantie. Een schoolvakantie start op de eerste dag van de week (maandag) en niet op zaterdag van het voorafgaande week-end. Ook zijn we gesloten op officiële feestdagen. 

Start inschrijvingen

Inschrijven kan je doen wanneer de inschrijvingen geopend worden. dat is meestal rond 1 mei van het voorafgaande dansjaar. Bijvoorbeeld: de inschrijvingen van dansjaar 2018-2019 starten in mei 2018. 
De inschrijvingen starten ook altijd met een vroegboekkorting die loopt vanaf het openen van de inschrijvingen (1 mei)  tot 31 juni.
Er is altijd een 2e inschrijvingsstroom die georganiseerd wordt na de kerstvakantie. Die data kunnen per jaar verschillen. 

Klassensysteem en doorschuiven
Voor kinderen volgen we strikt het klassensysteem vanuit het onderwijs. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld peuters bij ons kunnen instappen op hetzelfde moment ze naar school gaan. vroeger waren er enkele vaste instapmomenten (na elke schoolvakantie), nu is dat vaak iets anders. Uw kindje met dus reeds 2,5 jaar zijn alvorens hij of zij kan starten in de peuterdansles. Om die tijd te overbruggen, bieden we dreumesdans aan, tot ze 2,5 worden en vanwaaruit kunnen ze vlot doorstromen naar de peuterdansles. Hetzelfde geldt voor de 2e kleuterklas, 3e kleuterklas, 1e leerjaar en enz. Alle leeftijden en verdelingen vindt u terug op ons lesaanbod. 
Jammer genoeg kan het dan ook gebeuren dat vriendinnetjes of broers/zussen van een verschillende leeftijd niet bij elkaar in de dansles zitten. Dat is in school ook zo, in de zwem- of muziekschool ook. Wij zijn daarin niet anders. 

Doelstelling
We zijn een dansschool met een visie. We gebruiken en hanteren de ontwikkelingsdoelstellingen en eindtermen van het basisonderwijs om zo een aanvulling te bieden op de ontwikkeling van uw kind. We vinden het heel belangrijk dat we dit op een speelse, leerrijke manier kunnen aanbieden en inspelen op hun ontwikkeling. Motorische achterstanden kunnen worden verholpen met de juiste inzet en diagnose van de docent.  Daarom is de voorwaarde van onze docenten ook dat ze pedagogisch onderricht zijn en in het bezit van een diploma hetzij in dans en doceren, muzische vorming of basisonderwijs. We hebben een eigen gebouw dat we met veel zorg onderhouden en zijn dus ook een privé instelling, ook al hebben we een nauwe samenwerking met de Stad Antwerpen. Vandaar dat we ook niet de duurste, maar zeker ook niet de goedkoopste dansschool van groot-Antwerpen zijn. 

Proeflessen

We vinden het uitermate belangrijk dat elk kind, jongvolwassene of adolescent hier gelukkig is. Iedereen moet een eigen keuze kunnen maken. Daarom worden er ook  bij de start van het dansjaar in september én bij deel 2 van het dansjaar (na de kerstvakantie) een gratis proeflessenweek georganiseerd. Hierdoor krijgt u de kans om van verschillende lessen te proeven en een keuze te maken uit het aanbod, rekening houdend met leeftijd en niveau. Onze docenten staan u graag te woord en geven u graag raad bij uw leskeuze. Wij staan garant voor kwaliteit en willen die ook bewaken. Kinderen die te jong zijn of beter nog even een niveautje lager blijven worden hierover geadviseerd. Bij ons schuiven kinderen niet automatisch door. Die keuze en evaluatie wordt gedaan door de docent van je les. Heb je daar graag wat extra uitleg over, mag je de leraar of lerares daar gerust over aanspreken. We vinden het belangrijker dat u of uw kind in de juiste les zit dan dat hij/zij te hoog zit en gestoord wordt in zijn/haar ontwikkeling.  

Álle kinderen zijn welkom.
Spreek je de taal niet? Dan is een dansschool met verantwoordelijk voor het  ideale taalbad! We spreken dan ook Nederland is al onze lessen, met uitzondering van dans gerichte termen zoals ballet, waar dat Frans is, of bij Spaanse dans, Spaans. 

Ook openen we onze armen voor kinderen die eigenschappen en kwaliteiten bezitten die misschien op andere vakantiemomenten niet zo vanzelfsprekend zijn, zoals Down, ASS, Hoogsensitiviteit, ADHD, ...
We staan u graag te woord en antwoorden graag op al uw vragen. 

Indien u een kind wil inschrijven met deze kwaliteiten, gelieve dit wel bij inschrijven te vermelden. We nemen dan graag contact op om met u persoonlijk alles te bespreken.

Studenten

Omdat het academiejaar voor studenten vaak later start, krijgen studenten op vertoon van hun studentenkaart een uitzonderlijk lange instapperiode, tot en met 1 oktober. Afhankelijk van de cursus of dansles kan er na 1 oktober niet meer ingestapt worden.  

Beleefdheidscode

We vinden beleefdheid een elementaire omgangsvorm. We spreken elkaar graag met de voornaam aan en zeggen 'alstublieft' en 'dank u wel'. We begroeten elkaar met de glimlach en nemen afscheid met een knuffel of high-five. 
Zijn we te laat in de les? Dan excuseren we ons en wachten tot de leerkracht de deur opent of het kindje komt halen. Aan files kunnen we jammer genoeg niets doen, aan rustig de dansles binnenstappen wél. We storen elkaar niet en kijken in de cafetaria rustig toe. Telefoneren doen we buiten en zetten onze telefoon op stil. Fietsen hangen we buiten slot, steps ook. Jassen hangen we aan de kapstok. Tafels ruimen we op.

Privacy

In deze tijden van sociale media zijn ook wij op onze hoede. Wat een mooie foto is op FB, Twitter of Instagram of een leuk filmpje op You Tube, is voor een andere ouder misschien ondenkbaar. We gaan ervan uit dat als u filmt, u meerdere kinderen in beeld neemt. We hebben ouders die bij ons een privacy verklaring ondertekenen, dat wil zeggen dat hun kind(eren) niet mogen gefilmd, noch gefotografeerd worden. En al zeker niet op sociale media mogen verschijnen. Om hier geen onderscheid in te maken, is filmen gewoon verboden. We kijken daar zeer streng op toe. Wil u dat toch, dan wordt u daar op aangesproken. 

Instap danstechnische cursussen

Sommige cursussen vragen een grote inzet aan techniek, zoals klassiek ballet en modern, Flamenco, hedendaags. Deze cursussen starten in september en lopen door tot einde dansjaar in juni. Er kan niet tussentijds ingestapt worden, want de achterstand in niet in te halen. Op advies van de docent kan er in september opnieuw gestart worden, of met al enige ervaring vanuit een andere academie of dansschool eventueel ingestapt na een proefles op aanvraag. Over welke cursussen dat gaat, vindt u terug in het lesaanbod. 

Huisreglement

We hanteren een huisreglement. Aan deze afspraken dient iedereen zich te houden. Dat gaat over inschrijven, betalen, annulatie en socio-culturele afspraken, drank, drugs en pestgedrag. Bij inschrijving ondertekend u automatisch ons huisreglement. het is dan ook aangeraden om dit goed door te lezen, zodat er geen discussie kan ontstaan bij eventuele problematiek.